Skip to main content

Testen maar!

Als copywriter voor de petcaresector is er bijna niets leuker dan de producten waar je over schrijft zelf uittesten. Mijn hond Kodi en ik kregen de kans om een ligplaats van Snoozle uitgebreid uit te testen: lees hieronder ons ongezouten eindoordeel.

Disclaimer: we mochten de ligplaats houden in ruil voor een eerlijke review met 2 links naar vergelijkingssite Happy Animal.

Over Snoozle

Snoozle is een Nederlands merk met krabpalen en een gevarieerd gamma ligplaatsen voor katten en honden. Er zijn de fluffy hondenmanden waar je woef zich lekker in kan nestelen, ligplaatsen met en zonder opstaande rand en ook orthopedische exemplaren.

Donutkussen of niet?

Hoewel een donutkussen voor Kodi hoog op mijn verlanglijstje stond, koos ik toch voor een orthopedisch exemplaar. Ze heeft een zwakke rug en de formaten donutmand leken net te klein. Spijtig, want de manden zien er enorm fluffy, zacht en comfortabel uit.

Amsterdam XL

Onder het goedkeurend oog van mijn Kwispelstaartende Mandentester koos ik daarom voor de Snoozle Amsterdam XL in de kleur Stormy Grey. Het orthopedische hondenkussen meet 100 op 70 cm en is groot genoeg voor een hond van bordercollieformaat zoals de mijne.

Stevige hoes en mooi afgewerkt

Bij het uitpakken scoorde de hoes van het kussen meteen goeie punten. Hij voelt stevig aan, is mooi afgewerkt en bestand tegen de occasionele graafsessies waar Kodi zich weleens aan waagt.

De kussenhoes is afneembaar en wasbaar. Handig bij vuile modderpoten of een iets te enthousiast opgeslobberde snack. Een rondje wasmachine heeft de mijne nog niet ondergaan, maar ik vermoed dat de stof die test met glans zal doorstaan.

De rits van het Snoozle-kussen is geruststellend stevig. Ook een pluim waard: de vulling in het kussen is nog eens omsloten door een aparte hoes. Open je de buitenste rits, dan word je dus niet meteen bedolven onder een berg vulling.

Minpunt: de vulling

De vulling stelde me wat teleur. Het kussen is lekker dik – zo dik dat Kodi er wat op moet balanceren als ze erop staat. Alleen is de vulling geen aaneengesloten stuk schuim, zoals in het andere orthopedische kussen van mijn hond.

De schuimvlokken in het Snoozle-kussen geven wel ondersteuning, maar ik moest er van bij het begin goed met mijn arm doorheen roeren om alles gelijk te verdelen. Ondanks die ingrepen merk ik dat de alom gevreesde kuil zich toch gevormd heeft.

Kuil of geen kuil: Kodi slaapt nog altijd prinsheerlijk op haar nieuwe nest.

De gevreesde kuil

Kuil of geen kuil: Kodi volbrengt elk dutje met een uitgeslapen blik en een langgerekte geeuw. Ik merk dan weer dat het kussen door de kuil naar voren afloopt, waardoor mijn hond dichter bij de koude vloer ligt.

Toegegeven: de makers deden zo te zien hun best om de situatie hierboven te vermijden. Enerzijds door de schuimvlokken die je zelf kunt verdelen, en anderzijds doordat een half stoffen tussenschot in de binnenhoes het kussen deels in twee verdeelt. Mogelijk heb ik de schuimverdeling dus nog niet volledig op punt.

Snoozle-kussen: yay or nay?

Je bent aanbeland bij de hamvraag van deze review: zou ik dit kussen aanbevelen aan andere hondenbaasjes? Voor mij en mijn hond is de Amsterdam XL niet de allerbeste hondenmand.

Vooral de kuilvorming doet me vrezen dat Kodi’s rug niet genoeg ondersteuning krijgt.

Als afwisseling met haar andere orthopedische ligplaats is dit kussen zeker wel geschikt. Het materiaal is robuust en mooi afgewerkt, en er is goed nagedacht over de extra hoes voor de vulling en het tussenschot binnenin.

Het blijft dus afwegen wat jij en je hond belangrijk vinden, en of je een kuil erg vindt of niet.

Bekijk hier welke orthopedische hondenmanden Happy Animal aanbeveelt.

Ben je een dierenspecialist en wil je dat ik 1 van je producten uittest en recenseer? Of zoek je nog een copywriter die je liefde voor dieren klaar en duidelijk overbrengt? Stuur me gerust een berichtje om eens kennis te maken.

Shana

Copywriter Shana Hofmans zwaait liefdevol de schrijfscepter in Het Schrijfpaleis. Net zoals vrijdag-frietdag zijn ook teksten over dieren en natuur helemaal haar ding. Ze is één van die mensen die steevast voorbijwandelende honden begroeten.

Leave a Reply