“Shana’s schrijfstijl zorgt voor een sterkere band met onze doelgroep”

Eén van mijn favoriete klanten is dierenwinkelketen Maxi Zoo. Die maakt deel uit van de Fressnapf Group: de Europese marktleider in producten voor huisdieren. Met veel plezier schrijf ik hun maandelijkse nieuwsbrieven en socialemediaposts. Ook hun SEO-blogs met tips voor dierenbaasjes mocht ik anderhalf jaar voor mijn rekening nemen. Marketing Officer Eveline De Win vertelt hoe onze samenwerking voor haar verloopt en wat die Maxi Zoo al heeft opgeleverd.

logo Maxi Zoo
Eveline De Win - Maxi Zoo | Het Schrijfpaleis

Meteen een goede match

“In het begin was het eerst nog wat aftasten: hoe klikt het, hoe is Shana’s schrijfstijl en past die bij onze tone of voice? Stap voor stap merkten we dat het goed verliep, en ik ben heel blij dat het meteen een mooie match is geworden. Eigenlijk zaten haar teksten van bij het begin al goed on track.”

 

Merkbare liefde voor dieren

“Onze doelgroep zijn dierenbaasjes, en dan is het echt belangrijk dat je voeling hebt met de onderwerpen. Dat is bij Shana zeker het geval. Je voelt in alles dat ze enorm graag schrijft over dieren en alles wat daarmee te maken heeft.

Ze brengt die warmte en emoties feilloos over, denkt mee na, vraagt naar resultaten en laat zien dat ze ons vooruit wil brengen. Fijn om te merken dat ze zich ook goed voelt in onze samenwerking.”

 

“Shana denkt mee na, vraagt naar resultaten en laat zien dat ze ons vooruit wil brengen.”

 

Sterkere connectie met doelgroep

“Vóór onze samenwerking hadden we bijna geen content. Ik deed zoveel mogelijk zelf, als ik daar al tijd voor vond tussen al mijn andere taken. Maar de kennis over pakweg SEO en copywriting ontbrak. En tijd om alles volgens een doordachte strategie in te plannen was er door dat extra schrijfwerk ook niet.

We gooien het nu over een andere boeg, en merken het resultaat van die nieuwe samenwerkingen. Online een connectie opbouwen met ons doelpubliek is een cruciaal deel van onze marketingaanpak. De content die Shana schrijft is een rijke aanvulling op onze storytelling. Haar schrijfstijl brengt ons dichter bij onze doelgroep en zorgt voor een sterkere band met hen.”

 

Hogere openingspercentages, meer organische bezoekers

“We zetten ondertussen al heel wat jaren actief op content in. Een goede keuze: dat zagen we al van in het begin. De SEO-blogs die Shana voor ons schreef deden het aantal organische bezoekers stijgen (bezoekers via de gratis zoekresultaten, niet via advertenties). En het openingspercentage van onze mailings groeide in de eerste maanden al met 10 procent.”

 

Goede klik en tijd bespaard

“Aan Shana’s werkwijze zou ik helemaal niks veranderen. Wat mij betreft zijn er geen negatieve punten. Ze bespaart me heel wat tijd en ik hoef amper iets te veranderen aan wat ze schrijft. We hebben een goeie klik, dus ik zet onze samenwerking met veel plezier verder.”

Bekijk teksten uit dit project

Regelmatig veel content nodig?

Vraag me om hulp